Nervi - Diana Șoșoacă cere dosare penale pentru jandarmii care au intervenit la proteste: Ați creat o situație de criză!

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 18-01-2024 15:29

Senatoarea Diana Șoșoacă cere dosare penale pentru jandarmii care au intervenit la proteste. Șoșoacă acuză că jandarmii au creat o situație de criză prin modul în care s-au purtat cu protestatarii.

M-am autosesizat, spune senatoarea!

„Voi, jandarmii, aţi blocat drumurile, aţi creat o situaţie de criză, voi aţi încălcat Constituţia, aţi ameninţat protestatarii cu arme, aţi făcut acte de anarhie, nu aţi apărat drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor ba chiar le-aţi încălcat. Legea vă obligă să acţionaţi în interesul cetăţenilor, nu împotriva lor”, a spus Şoşoacă. „M-am autosesizat în cadrul comisiei pentru cercetarea abuzurilor din Senat cu privire la abuzurile exercitate de guvern, jandarmi, polițiști, prefecturi, primării împotriva protestatarilor!”,a subliniat Şoşoacă.

Într-un comunicat de presă, ea arată: „În ultima perioadă, am constatat cu toții faptul că problemele generalizate din economia României au ajuns dincolo de limita suportabilității pentru un segment foarte mare de români.