'Mai ieftin, mai rapid, mai bun'. Ghidul unui miliardar pentru combaterea schimbărilor climatice

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 25-01-2024 17:42

Miliardarul și ecologistul Tom Steyer a publicat o carte care combină poveștile personale și profesionale într-un ghid despre cum să lupți împotriva schimbărilor climatice, „Cheaper, Faster, Better” (Mai ieftin, mai rapid, mai bun), scrie AP, conform Mediafax.

„Mai ieftin, mai rapid, mai bine: How We'll Win the Climate War” va fi publicată pe 28 mai, a anunțat miercuri Spiegel & Grau. În cartea sa, Tom Steyer îndeamnă la acțiune din partea investitorilor, a factorilor de decizie politică și a publicului larg.

„Am devenit pentru prima dată un „om al climei” în 2006, într-o călătorie în Alaska cu familia mea”, a declarat Steyer într-un comunicat citat de AP. „Am vrut ca ei să vadă cât de frumos și de puternic poate fi peisajul american neatins. Doar că exista o problemă - Alaska se topea. Vasta întindere glaciară pe care am admirat-o la prima mea vizită acolo, în 1981, dispăruse complet. Din acel moment, mi-am dedicat timpul, resursele și energia pentru a ajuta America să câștige războiul climatic”, spune miliardarul ecologist.

Steyer, care a încercat să obțină nominalizarea democrată la alegerile prezidențiale din 2020, este cofondator al Galvanize Climate Solutions și fondator al organizației de politici progresiste și alegători NextGen America.