Ministrul de Externe din Columbia, suspendat pentru trei luni din cauza unor nereguli la o licitație

Autor: Alecsandru Ionescu
Publicat: 24-01-2024 21:49

Inspectorul general al Columbiei l-a suspendat miercuri pe ministrul de Externe, Alvaro Leyva, timp de trei luni din cauza posibilelor nereguli în procesul de licitație pentru producerea pașapoartelor în țara sud-americană, potrivit Reuters.

Anul trecut, Alvaro Leyva a anulat procesul de licitație după ce doar o companie, care producea deja pașapoarte columbiene, a prezentat o ofertă. Guvernul a luat măsuri de urgență pentru a se asigura că pașapoartele sunt produse, permițându-i companiei să continue să le imprime, în timp ce autoritățile au pregătit o nouă licitație, conform mediafax.

„Ministrul de Externe ar fi putut săvârși două abateri disciplinare, calificate provizoriu drept foarte grave”, a spus inspectorul general într-un comunicat.

Posibilele infracțiuni includ anularea procesului de licitație și declararea procesului de urgență, fără temei, se arată în comunicat. De asemenea, se analizează dacă ministrul și-a depăşi atribuţiile.

Ministerul de Externe al Columbiei nu a comentat decizia. Tot anul trecut, compania a intentat un proces împotriva guvernului Columbiei, cerând despăgubiri de 117 miliarde de pesos (29,7 milioane de dolari) pentru suspendarea licitației.