Galezul Geraint Thomas va concura în Turul Italiei şi Turul Franţei în acest an

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 25-01-2024 13:07

Ciclistul galez Geraint Thomas, de la Ineos Grenadiers, va concura în 2024 atât în Turul Italiei, cât şi şi Turul Franţei, conform anunţului făcut pe podcast-ul său, citat de EFE, potrivit Agerpres.

La 37 de ani, Thomas, învingător în Turul Franţei în 2018 şi clasat pe locul al doilea în Turul Italiei din 2023, a decis că concureze în acest an în două dintre cele trei mari tururi, în care a avut cele mai bune rezultate de-a lungul anilor.

''Mi-am dorit foarte mult să revin în Giro după locul doi de anul trecut şi să am o altă şansă de a câştiga. Voi merge şi în Tour pentru că nu mi-a plăcut să-l pierd în sezonul trecut. Voi încerca să o fac în cel mai bun mod posibil. Va fi o mare provocare. Am făcut-o deja în 2017, dar am căzut în ambele curse, aşa că sper să fie puţin mai bine anul acesta'', a spus Thomas.

În al optsprezecelea său an ca profesionist, acest dublu obiectiv îl entuziasmează pe veteranul rutier, care are în palmares 25 de victorii: ''Este ceva care mă va ridica din pat dimineaţa''.

La ultima lui participare în Turul Franţei, la ediţia din 2022, britanicul a fost al treilea la general.