Călugărițele răpite în Haiti sunt în sfârșit în siguranță după o săptămână de captivitate

Autor: Alecsandru Ionescu
Publicat: 25-01-2024 18:09

Șase călugărițe catolice care au fost răpite în capitala haitiană în urmă cu o săptămână au fost eliberate alături de alți doi ostatici, a declarat arhiepiscopul de Port-au-Prince, Max Leroy Mesidor, relevă Reuters.

Opt oameni, între care șase călugărițe, au fost eliberați după ce vineri o grupare înarmată a deturnat un autobuz în Port-au-Prince, capitala statului Haiti, și a luat ostatici toți pasagerii, inclusiv șase călugărițe aparținând ordinului Surorilor Sfintei Ana, potrivit mediafax.

Autoritățile de la Port-au-Prince nu au precizat dacă a fost plătită o răscumpărare și nici nu au oferit detalii despre gruparea insurgentă care ar putea fi responsabilă de acest incident.

Haiti se confruntă cu o agravare a conflictului dintre grupări înarmate care controlează cea mai mare parte a capitalei și care își extind teritoriul în zonele rurale.

Conform sursei citate, răpirile aproape că s-au dublat din 2022 până la aproape 2.500 de persoane, grupările rebele vizând răscumpărări după luări de ostatici.