Nouă străini au fost ucişi cu focuri de armă în Iran, lângă frontiera cu Pakistanul

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 27-01-2024 15:32

Mai mulţi atacatori neidentificaţi au ucis sâmbătă dimineaţa cu focuri de armă nouă cetăţeni străin în provincia iraniană Sistan-Balucistan, vecină cu Pakistanul, transmite agenţia de presă Mehr, preluată de AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Atacul a avut loc în apropierea oraşului Saravan şi nu a fost deocamdată revendicat.

Grupul pentru drepturile omului Haalvash din Balucistan a afirmat pe site-ul său de internet că victimele erau muncitori pakistanezi, care locuiau la un atelier auto unde şi lucrau; conform aceleiaşi surse, pe lângă cei nouă morţi sunt şi trei răniţi.

Iranul şi Pakistanul s-au atacat reciproc cu rachete săptămâna trecută, ambele părţi susţinând că ţintele au fost militanţii de cealaltă parte a frontierei. AFP observă că sunt frecvente acuzaţiile reciproce de tolerare a unor grupări rebele.

Ulterior, ambasadorii celor două state au fost rechemaţi la Teheran, respectiv Islamabad; presa de stat iraniană anunţase, înaintea incidentului de sâmbătă, că diplomaţii au revenit la posturi.

Tensiunile bilaterale care au alarmat comunitatea internaţională păreau să se fi redus, după ce luni s-a anunţat că ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian urmează să facă în curând o vizită în Pakistan.