Nicușor Dan seduce electoratul liberal, după ce PNL i-a închis ușa candidaturii

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 01-02-2024 14:16
Actualizat: 01-02-2024 11:25

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a reacționat, joi, într-o conferinţă de presă, cu un mesaj către electoratul de dreapta, după decizia PNL de a nu-l susţine pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.

„În primul rând, eu am un mare respect faţă de simpatizanţii PNL. Sunt oameni care m-au votat, cărora le datorez mandatul ăsta şi tot ce am făcut în mandatul ăsta a fost să le respect încrederea pe care mi-au acordat-o, aşa cum simpatizanţii PMP-ului mi-au acordat-o, unii dintre ei, aşa cum simpatizanţii USR-ului mi-au acordat-o”, a declarat Nicușor Dan.

„O să avem nişte alegeri în care o să fie dreapta contra PSD şi am încredere că electoratul dreptei, susţinători ai tuturor partidelor de dreapta, vor vedea cine este candidatul dreptei cu şanse pentru a nu ne întoarce la jaful care a fost în administraţia PSD de 12 ani în Bucureşti şi a nu ne lăsa conduşi de mafia imobiliară în Bucureşti”, a adăugat primarul Capitalei.

Analiza liberalilor

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat miercuri că liberalii nu mai susțin candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, pentru că cerințele PNL nu au fost îndeplinite

„Din analiza pe care o avem pe măsurile care ar fi trebuit îndeplinite, pe cerințele PNL, filiala București, din discuțiile pe care le-am avut cu Sebastian Burduja, rezultă că PNL nu va mai susține candidatura lui Nicușor Dan la Primărie”, a afirmat Ciucă.

Actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, este susținut pentru un nou mandat de Alianța Dreapta Unită, formată de USR, PMP și Forța Dreptei.