VIDEO/ Flota Mării Negre primește o nouă lovitură - Ucrainenii au scufundat încă o navă de război rusească

Autor: George Traicu
Publicat: 01-02-2024 14:55

Serviciul de informații militar al Ucrainei (HUR) a declarat la 1 februarie că agenții săi au scufundat peste noapte o corvetă rusească de rachete Ivanovets din clasa Tarantul din flota Mării Negre, în largul Crimeei ocupate.

Serviciile de informații militare ale Ucrainei au lansat un videoclip cu o dronă navală apropiindu-se de o navă și a urmat o explozie.

Mesajul însoțitor spunea că Ivanovets a primit „lovituri directe la carenă” și a fost deteriorat iremediabil. Ivanovets s-au scufundat după aceea, a spus serviciile de informații militare.

Serviciile de informații militare ale Ucrainei au spus că nava costă aproximativ 60-70 de milioane de dolari.

Potrivit informațiilor preliminare, informațiile militare au declarat că operațiunile de căutare și salvare ruse au fost eșuate.

Ivanovets a fost implicat în exerciții cu foc viu în Marea Neagră în iulie 2023, după ce Rusia s-a retras din Inițiativa privind cerealele Mării Negre și a declarat ulterior că toate navele care navighează către porturile ucrainene vor fi considerate ținte militare.

Presupusa scufundare a navei Ivanovets are loc la doar o lună după ce nava rusă de debarcare Novocherkassk a fost lovită de rachete ucrainene în timp ce era andocata la Feodosia, în Crimeea ocupată.

Lovitura „a distrus complet” nava, a declarat Ministerul Apărării din Regatul Unit.

Ucraina a lovit în mod repetat flota rusă de la Marea Neagră de la începutul invaziei la scară largă, inclusiv scufundarea navei de crucișat-amiral Moskva în aprilie 2022 și un atac devastator cu rachete asupra sediului flotei din Crimeea ocupată în septembrie 2023, care ar fi ucis peste 30 de persoane. ofiţeri.