Răsturnare de situație în cazul elevului care trebuie să primească despăgubiri de mii de euro după ce a făcut mișto de o profesoară

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 01-02-2024 19:37

Conducerea Colegiului Naţional ”B. P. Haşdeu” din Buzău, care a pierdut în instanţă procesul intentat de un fost elev pedepsit cu scăderea notei la purtare pentru o postare pe Facebook, anunţă, joi, că nu va plăti încă despăgubirea de 3.000 de euro stabilită de instanţă.

“Conducerea Colegiului Naţional B.P. Hasdeu Buzău a luat la cunoştinţă despre sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti, în dosarul 647/1 14/2021, prin care a respins ambele recursuri declarate, ca nefondate. Se aşteaptă hotărârea judecătorească pentru a se vedea exact motivarea deciziei şi, în funcţie de aceasta, eventualele căi de atac sau, după caz, procedura de punere în executare a sentinţei”, a transmis, joi, conducerea Colegiului Naţional ”B.P. Hasdeu” Buzău, într-un comunicat de presă.

Colegiul Naţional ”B.P. Haşdeu” din Buzău trebuie să plătească unui fost elev daune morale de 3.000 de euro, după ce, în 2018, acesta a primit media 2 la purtare pe primul semestru, în urma unei postări pe Facebook.

Ulterior, elevul a luat Bacalaureatul cu 9.05, iar părinţii săi au acţionat unitatea şcolară în instanţă.

Decizia pronunţată de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti în această săptămână  este definitivă.