Igor Grosu: Parlamentul va începe pregătirile pentru referendumul de aderare la UE în sesiunea ordinară care începe

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 02-02-2024 08:38

Parlamentul va începe pregătirile pentru referendumul de aderare la UE. „Toamna vom pune punct acestei probleme”, a declarat Grosu.

„Moldova va răspunde o dată și pentru totdeauna din care parte a lumii vrea să facă parte. Deși moldovenii au spus-o de nenumărate ori că vor să fie parte a UE și e firesc să fie parte, e istoric dovedit că suntem parte a familiei europene. În această toamnă vom pune punct acestei probleme”, a declarat Igor Grosu în discursul susținut la începutul sesiunii ordinare de primăvară, scrie Jurnal.md preluat de stiripesurse.md

Referindu-se la lansarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, președintele Parlamentului a anunțat că în această lună va fi lansat procesul de evaluare a corespunderii legislației Republicii Moldova cu cea europeană.„Avem foarte multe legi de aproximat, de potrivit cu legile din țările UE”, a spus Igor Grosu.

Amintim că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a solicitat desfășurarea, în toamna anului 2024, a unui referendum național privind aderarea la UE.