Protestele fermierilor iau amploare în Europa! Frontiera dintre Belgia și Olanda, blocată - mii de camioane staționează de câteva zile

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 02-02-2024 13:47
Actualizat: 02-02-2024 16:53

Fermierii au blocat mai multe puncte de trecere a frontierei dintre Belgia și Olanda, au anunțat vineri centrele de monitorizare a traficului din cele două țări. Fermierii sunt nemulțumiți de taxele și costurile mari, de importurile ieftine din afara UE și de birocrație, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Punctul de trecere a frontierei în direcția Anvers, al doilea oraș ca mărime din Belgia și al doilea cel mai mare port al Europei, este blocat. Fermierii belgieni s-au adunat în zonă pe parcursul nopții și ulterior lor li s-au alăturat protestatari din Olanda. Blocate sunt și alte puncte de trecere a frontierei, iar autoritățile olandeze le-au recomandat oamenilor să evite călătoriile în Belgia.

În vestul Belgiei, fermierii au blocat intrarea și ieșirea camioanelor din portul Zeebrugge, parte a portului Antwerp-Bruges. Aproape 2.000 de camioane sunt blocate de câteva zile. Poliția locală a anunțat că șoferii au acces la servicii de catering și sanitare.

Proteste au loc și în alte zone ale UE precum Franța, Germania, Polonia, Grecia, Portugalia și România.