Dennis Man, cel mai bun atacant din Serie B, pe baza notelor

Autor: Alecsandru Ionescu
Publicat: 05-02-2024 18:24

Dennis Man, internaţionalul român al echipei Parma, este cel mai bun atacant din actualul sezon din Serie B, divizia a doua a campionatului de fotbal al Italiei, pe baza mediei notelor acordate de site-ul TuttoMercatoWeb.

Media notelor primite de Dennis Man este 6,52. Fotbalistul român este urmat de Gennaro Tutino, de la echipa Cosenza, cu o medie notelor de 6,45. Top 5 este completat de: Massimo Coda (Cremonese), 6,45, Joel Pohjanpalo (Venezia), 6,36; Dennis Johnsen (Cremonese), 6,35, potrivit Agerpres.

Man are 9 goluri în 19 meciuri pentru echipa sa în această ediţie de Serie B.

Man este pe locul 2 în topul celor mai buni jucători din Serie B, alcătuit tot de TuttoMercatoWeb. El este devansat de Daniele Casiraghi, mijlocaşul formaţiei Sudtirol, cu o medie de 6,66. Pe următoarele locuri sunt Jari Vandeputte (Catanzaro), 6,47; Francesco Bardi (Reggiana), 6,45; Gennaro Tutino (Cosenza), 6,45; Massimo Coda (Cremonese), 6,45.

Au fost luaţi în calcul jucătorii care au disputat 50% din meciuri.

Man a fost integralist pentru Parma în meciul de sâmbătă, 2-1 pe teren propriu cu Venezia. Primul gol a fost marcat de celălalt jucător român al echipei, Valentin Mihăilă. Pentru Mihăilă, care a evoluat 83 de minute, a fost al treilea gol în actuala stagiune de Serie B, în 18 partide.

Parma este lider în Serie B, cu 48 de puncte după 23 de etape.