Viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a depus jurământul de învestire

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 06-02-2024 09:06

Cristina Gherasimov, viceprim-ministru pentru integrare europeană și coordonatoare a activității Biroului pentru Integrare Europeană, din cadrul Cancelariei de Stat, a depus jurământul de învestire, în prezența președintelui Maia Sandu și a prim-ministrului Dorin Recean, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului, relatează stiripesurse.md

Șeful Executivului a subliniat că experiența profesională a noii membre a Cabinetului de miniștri va contribui la organizarea eficientă a proceselor și va accelera realizarea agendei europene a țării. „Prioritatea noastră este să construim Europa acasă, iar integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este cel mai important obiectiv pe care îl avem de realizat”, a spus premierul Dorin Recean.

Tot astăzi, oficiala a fost prezentată de prim-ministrul Dorin Recean, conducătorilor clusterelor pentru pregătirea de aderare la Uniunea Europeană. Potrivit prim-ministrului, efortul comun urmează a fi depus atât la realizarea negocierilor cu partea europeană, cât și la ajustarea proceselor în interiorul țării: „Vom beneficia de expertiza partenerilor noștri străini, vom implica societatea civilă și mediul de afaceri. Am încrederea că, împreună, vom găsi o formulă care ne va ajuta să avem un proces de integrare echilibrat”.

La rândul său, vicepremierul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a vorbit despre pașii următori și obiectivele cheie în realizarea obiectivului de țară: „Este o etapă nouă pentru Republica Moldova, din momentul în care avem decizia oficială de lansare a negocierilor. Vă mulțumesc pentru implicarea de care ați dat dovadă până în prezent și vă îndemn să continuăm munca ca să aducem țara noastră în Uniunea Europeană”.