14 kilograme de cannabis descoperite într-o sobă adusă în țară prin curier

Autor: Alecsandru Ionescu
Publicat: 07-02-2024 16:08

Trei persoane au mers în Spania și au trimis în țară, ambalate în folii de plastic ascunse într-o sobă, 14 kilograme de canabis. Cei trei au fost prinși în flagrant când au primit coletul de la curier, în București.

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, fac cercetări în cazul a trei persoane, acuzate de săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc, potrivit mediafax.

„S-a reținut că, la data de 4 februarie 2024, aceștia ar fi introdus în România, printr-o firmă de curierat, peste 14 kilograme de canabis (drog de risc), ambalate în folie de plastic, ascunse într-o sobă”, spun polițiștii.

Din cercetări, a reieșit că doi dintre cercetați s-au dus în Spania și au procurat drogurile, le-au fi trimis în țară prin firma de transport. Ei au fost prinși în flagrant delict, în municipiul București, după preluarea coletului.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 3 persoane pentru 24 de ore. În cursul zilei de miercuri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă, față de doi dintre cercetați, conform propunerii formulate, pentru 30 de zile. Al treilea este cercetat sub control judiciar.