Tucker Carlson a promis că îi va adresa lui Putin întrebări incomode, fără să menționeze tragediile de la Bucea, Mariupol sau despre Alexei Navalnîi

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 09-02-2024 18:41

Jurnalistul american care i-a luat un interviu liderului rus, Tucker Carlson, a promis că îi va adresa lui Putin o serie de întrebări incomode, dar nu a menționat nici măcar o singură dată în interviu tragediile comise de Rusia la Bucea, Mariupol și nici despre situaţia opozantului rus Alexei Navalnîi. În schimb, Putin a repetat cu obstinaţie în interviu cu o deosebită plăcere aceleași lucruri despre care el vorbeşte mereu, susțin jurnaliștii ruși din exil de la publicația Meduza.

Tucker Carlson, unul dintre cei mai populari prezentatori de televiziune din SUA, a publicat un interviu de două ore cu președintele rus Vladimir Putin pe site-ul său și pe rețeaua de socializare X, în noaptea de 9 februarie. Jurnalistul a sosit special la Moscova pentru a realiza acest interviu şi a fost primit la Kremlin, iar propaganda rusă l-a documentat la fiecare pas. Înainte de a realiza interviul, Carlson promitea că îi va adresa lui Putin întrebări incomode şi dure despre războiul din Ucraina, pentru a le oferi cetățenilor americani un tablou clar şi real despre acesta.

Putin însă i-a ținut o prelegere jurnalistului, în care a conturat propria sa versiune despre istoria Rusiei și a Ucrainei, iar la alte subiecte a dat răspunsuri de tip standard, deja bine cunoscute de toţi. Carlson nu l-a întrebat însă nimic despre crimele de război comise de exemplu de Rusia la Mariupol sau la Bucea, titrează publicaţia Meduza.