Titlul pare să fie tranșat și în Germania: Bayer Leverkusen o surclasează pe Bayern Munchen cu 3-0

Autor: Alexandru Popescu
Publicat: 10-02-2024 22:40

Liderul din Bundesliga, Bayer Leverkusen, a surclasat sâmbătă campioana Bayern Munchen, obținând o victorie cu 3-0 pe teren propriu. Leverkusen are acum cinci puncte avans în fruntea campionatului. Golurile lui Stanisic, Grimaldo și Frimpong au asigurat cele trei puncte.

Leverkusen, care nu a câștigat niciodată un titlu în Bundesliga, și-a prelungit seria de invincibilitate la 31 de meciuri în toate competițiile din acest sezon, scrie mediafax.ro.

Bayern, care urmărește al 12-lea titlu consecutiv în campionat, a reușit doar un singur șut pe poartă în cele 90 de minute.

Echipa lui Xabi Alonso, care a avut și două șuturi în bară, are acum 55 de puncte, Bayern fiind pe locul doi, cu 50.

Gazdele au fost mai agresive decât Bayern, care a avut inițial posesia, dar a fost lipsită de idei în atac. Bavarezii au avut probleme în apărare, afectați de presiunea tot mai mare a lui Leverkusen.

Robert Andrich a trimis o pasă în careu, la bara a doua, de unde Stanisic, împrumutat de la Bayern, rămas complet nemarcat, a înscris nestingherit.

Internaționalul spaniol Grimaldo a dublat avantajul la cinci minute după reluare, cu al optulea său gol în campionat din acest sezon, înainte de a lovi și el bara transversală direct din lovitură de la colț.

Frimpong a nimerit la rândul său bara, în minutul 88, iar internaționalul olandez a reușit în cele din urmă să înscrie, în minutele suplimentare de joc, în poarta lăsată goală de portarul lui Bayern, Manuel Neuer, aflat în careul advers, pentru un corner.