Conducătorii lui Bayer Leverkusen, încrezători că antrenorul Xabi Alonso va rămâne şi în sezonul viitor

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 12-02-2024 10:53

Directorul sportiv al clubului de fotbal Bayer Leverkusen, Simon Rolfes, a spus că este convins că Xabi Alonso, râvnitul antrenor al echipei aflate în fruntea Bundesligii, va continua şi în sezonul viitor, transmite AFP, potrivit Agerpres.

''Sunt sigur de asta'', a spus, duminică, Simon Rolfes, cel care l-a adus pe Alonso în octombrie 2022, cu prilejul emisiunii TV Doppelpass. ''Contractul este una, dar confortul pe care îl simte este alta. Ştie că vom avea o echipă de top în sezonul viitor'', a subliniat Rolfes.

Vara trecută, spaniolul şi-a prelungit contractul cu Leverkusen până în 2026. Dar performanţele lui ''Werkself'' din acest sezon - 17 victorii şi patru egaluri în 21 de meciuri - l-au adus în centrul atenţiei pe Xabi Alonso.

Marea victorie cu 3-0 împotriva lui Bayern Munchen, de sâmbătă, în meciul derby al etapei a 21-a, care a distanţat-o pe Leverkusen la cinci puncte în fruntea Bundesligii, i-a mărit şi mai mult ratingul.

Unii experţi îl văd deja la Liverpool pentru a-i succede lui Jurgen Klopp, care a anunţat că va pleca la finalul sezonului. Numele lui este însă în atenţia şi altor două cluburi la care a jucat în timpul carierei sale de jucător: Bayern Munchen şi Real Madrid.