Incident discriminatoriu în Elveția: Magazinul refuză închirierea de schiuri și sănii clienților evrei

Autor: Alecsandru Ionescu
Publicat: 13-02-2024 21:28

Un magazin din Elveția a anunțat prin intermediul unui afiș din vitrină că nu mai închiriază schiuri și sănii clienților evrei. Poliția a început o anchetă. Din cauza reacțiilor publice, proprietarii magazinului au retras mesajul și au prezentat scuze.

Mesajul tradus în ebraică a apărut într-un magazin din celebra stațiune Davos, potrivit BBC. Cu ajutorul afișului, clienții erau informați că din cauza unor incidente, inclusiv furturi, „nu mai închiriem echipament sportiv fraților noștri evrei”, conform mediafax.

Ulterior, magazinul s-a confruntat cu numeroase proteste, inclusiv din partea primarului din Davos. „Toate formele de antisemitism, rasism și discriminare trebuie condamnate. Acest lucru nu este de Davos”, a transmis primarul Philipp Wilhelm.

Managerul magazinului a prezentat scuze și a recunoscut că mesajul a fost „prost formulat”. Clienții evrei au fost și sunt bineveniți, a transmis el.

Poliția elvețiană a deschis o anchetă, iar Federația Elvețiană a Comunităților Evreiești intenționează să înceapă o acțiune în justiție.