Video | Protestele continuă peste Prut! Fermierii moldoveni au blocat principala poartă de intrare în Republica Moldova din România

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 14-02-2024 12:19

Fermierii din Republica Moldova au ieșit și astăzi, 14 februarie, la proteste în mai multe locații din țară. În a treia zi consecutivă, fermierii blochează vama cu România, Leușeni-Albița, transmite stiripesurse.md.

În contextul protestelor organizate de fermieri, accesul spre punctul de trecere a frontierei Leușeni a fost întrerupt de la ora 10:35. Circulația vehiculelor este blocată, iar echipele comune IGPF, IP Hâncești și INSP sunt prezente pentru a menține ordinea publică și a restabili fluxul în trafic.

În această situație, recomandăm călătorilor să opteze din timp pentru alternativele disponibile, cum ar fi: PTF Sculeni, PTF Costești sau PTF Leova-Bumbăta, pentru a evita eventualele neplăceri și întârzieri”, a anunțat Serviciul Vamal.

 

Lista locațiilor unde protestează fermierii:

1. Fermierii din raioanele Hâncești, Leova, Căușeni, Nisporeni, Ungheni, Criuleni vin la Vama Leușeni la orele 9:00.

În context, agricultorii care se vor deplasa la vamă îndeamnă călătorii și transportatorii să evite acest punct de trecere a frontierei.

2. Agricultorii din raioanele Cahul și Cantemir  începând cu orele 10:00 vor avea mișcări cu tehnica agricolă pe traseu Cantemir - Cahul și Cahul - vama Oancea.

3. Agricultorii din raionul Rezina și Orhei se adună la orele 10:00 și vor avea mișcări cu tehnică agricolă pe traseu Orhei-Rezina, pornind de la intersecția lăngă satul Bușăuca.

4. Fermierii din raionul Fălești se adună la orele 9:00 la centura or. Fălești, lângă magazinul Supraten și vor avea mișcări cu tehnică agricolă.

5. Agricultorii din raionul Telenești se adună la orele 10:00 la intersecția drumului Chișinău - Bălți și Chișinău - Soroca și posibil vor avea mișcări cu tehnica agricolă.

6. Fermierii din raionul Criuleni rămân lângă postul vamal intern la drumul Chișinău - Dubăsari.