Avocatul lui Cătălin Cherecheș: 'Pare incredibil, dar nu este anchetat pentru plecarea din țară'

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 14-02-2024 13:45
Actualizat: 14-02-2024 12:42

Avocatul lui Cătălin Cherecheș, Răzvan Doseanu, a declarat miercuri, la Antena 3, că împotriva fostului edil fugar nu s-a emis până în prezent vreo acuzație oficială pentru plecarea din țară după ce a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare.

  • „Noi am solicitat oficial Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, care instrumentează acest dosar, să ne comunice dacă dl Cătălin Cherecheș are calitatea de suspect și dacă a fost formulată vreo acuzație oficială împotriva lui în legătură cu comiterea unei infracțiuni în legătură cu plecarea din țară. Pare incredibil că au trecut aproape 3 luni de zile și ni s-a răspuns că la acest moment dl Cherecheș nu are niciun fel de calitate oficială, adică nu s-a formulat niciun fel de acuzație cu privire la comiterea vreunei infracțiuni din partea dumnealui în legătură cu plecarea din țară. Asta în ciuda tuturor declarațiilor publice prin care toată lumea s-a exprimat că a plecat ilegal, că a comis nu-știu-câte infracțiuni ș.a.m.d. E inexplicabil de ce, dacă există acele indicii sau chiar probe, nu se formulează o acuzație oficială, deși au trecut aproape 3 luni de zile”, a declarat avocatul lui Cherecheș, Răzvan Doseanu.

Pe 24 noiembrie 2023, Cătălin Cherecheş a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei, Cherecheş a fugit din ţară prin Vama Petea cu un taxi, el folosind un act de identitate al unei rude apropiate. A fost prins în Germania, însă procedurile de extrădare vor dura ceva vreme, în condiţiile în care Cherecheş refuză să fie adus în România, invocând condiţiile grele din penitenciarele din ţară.