Veste rea pentru Mircea Rednic: Ibrahima Conte, suspendare de trei etape

Autor: Stefan Andrei
Publicat: 14-02-2024 16:44

Jucătorul Ibrahima Conte, de la UTA Arad, a primit miercuri o suspendare de 3 etape din partea Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal. Conte a primit cartonaș roșu în minutul 73 al meciului cu FC Botoșani. Acesta l-a călcat intenționat pe pe gambă pe Eduard Florescu.

Arbitrul partidei, George Găman, a acordat inițial cartonaș galben, revizuind apoi decizia, după verificarea VAR. El a dictat eliminarea jucătorului de la UTA Arad, iar cazul a ajuns în atenția Comisiei de Disciplină a FRF, conform News.ro.

Aceasta a anunțat miercuri decizia cu privire la fundașul arădenilor: „AFC UTA Arad vs. AFC Botoșani – Eliminare Conte Ibrahima Sory (AFC UTA) – În temeiul art. 63.1.b, raportat la art. 63.2.4.a și 63.2.5 din RD, se sancționează jucătorul cu suspendare pentru trei meciuri și penalitate sportivă de 5.000 lei”

Actul jucătorului a fost încadrat la categoria „comportare violentă”, ceea ce face ca acesta să nu poată juca în meciurile cu FC Voluntari, Petrolul Ploiești și Rapid București.