Mugur Isărescu, întrebat despre un nou mandat la BNR: 'Nu pot să vă spun dorințele mele personale, că mă rușinez'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 15-02-2024 16:11
Actualizat: 15-02-2024 17:22

Guvernatorul BNR, al cărui mandat expiră în luna octombrie, spune că rămânerea sa în continuare în fotoliul de la banca centrală depinde doar de votul Parlamentului. Întrebat într-o conferință despre inflație dacă, personal, își dorește un nou mandat, Mugur Isărescu a răspuns ironic că, din când în când, trebuie să se uite în cartea de identitate.

Reporter: Vreți să mai candidați pentru un nou mandat și să mergeți în Parlament pentru o nouă nominalizare? Dvs personal.

Mugur Isărescu: „Nu pot să vă spun dorințele mele personale, că mă rușinez. Din când în când trebuie să mă uit la buletin. A apărut clar această problemă, nu?

Reporter: Încă sunteți tânăr.

Mugur Isărescu: „Tânăr nu mai sunt. Am fost o dată. Sunt totuși mulți ani de atunci”.

Reporter: Biden, Trump sunt în putere, vor să câștige America.

Mugur Isărescu: „Vă mulțumesc, dar asta nu depinde de mine și nu are rost să facem o discuție din tema asta. Depinde de Parlamentul României”.

Mugur Isărescu, în vârstă de 74 de ani, este cel mai longeviv guvernator de bancă din lume. Conduce BNR din 1990, cu o întrerupere de un an, între 1999 și 2000, când a fost prim-ministru. El se află la al șaselea mandat în fruntea băncii centrale a României.