Scrisori otrăvite, trimise la mai multe clădiri oficiale din Bruxelles: Persoanele care au intrat în contact cu pulberea toxică au fost izolate

Autor: Stefan Andrei
Publicat: 17-02-2024 16:05

Scrisori care conţin o pulbere albă "toxică" au fost trimise la cel puţin trei clădiri oficiale din Bruxelles, a anunţat vineri seara procurorul regelui în capitala Belgiei, precizând că nimeni nu a fost rănit, relatează AFP.

Aceste plicuri au fost primite joi la Securitatea Statului, la cabinetul ministrului justiţiei, şi la Palatul de Justiţie, a detaliat un comunicat al procurorului, conform Agerpres.

"Toate persoanele care au intrat în contact cu pulberea au fost izolate şi examinate. Nimeni nu a fost rănit", a precizat textul.

"Pulberea albă găsită în scrisori conţine substanţa toxică brucină (alcaloid înrudit cu stricnina) (...) periculoasă doar atunci când o persoană o ingerează", potrivit comunicatului. "Contactul cu pielea nu prezintă niciun pericol", a adăugat textul.

Procurorul a subliniat că "primele rezultate ale anchetei au arătat că aceste fapte nu au nicio legătură cu focurile de armă din ultimele zile de la Bruxelles", legate de traficul de droguri.