Intrarea Ucrainei în NATO 'înseamnă al treilea război mondial' cât timp se luptă cu Rusia

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 18-02-2024 08:16

Ucraina va deveni membră a Uniunii Europene și, de asemenea, a NATO, dar nu poate adera la alianța militară cât timp este încă în război cu Rusia, a declarat sâmbătă ministrul italian de externe, Antonio Tajani, citat de Reuters, scrie Rador Radio România.

"Mesajul către Rusia este foarte clar: Ucraina va fi membră a Uniunii Europene, iar apoi vom lucra pentru ca Ucraina să devină membră a NATO", a spus dl Tajani la Conferința de Securitate de la München.

Cu toate acestea, aderarea la NATO este imposibilă cât timp Ucraina va rămâne blocată într-un conflict militar cu Rusia, a adăugat el.

"Trebuie să fim foarte prudenți, pentru că a avea un stat membru NATO cu drepturi depline în război cu Rusia înseamnă al treilea război mondial", a adăugat ministrul italian.

Italia este pregătită să ofere mai mult sprijin militar Ucrainei, a mai spus Tajani. "Suntem pregătiți să facem mai mult" la nivel economic, politic și militar”, a declarat acesta.

El a indicat că autorităţile italiene au aprobat până acum opt pachete de ajutoare pentru Ucraina, cel mai recent urmând să sosească acolo în zilele următoare.