Ciolacu: Republica Moldova are nevoie de un Partid Social Democrat de stânga puternic/ VIDEO

Autor: Alice Draghici
Publicat: 20-02-2024 12:05
Actualizat: 20-02-2024 13:06

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți, la evenimentul ”Living Better with Europe”, că Republica Moldova a reușit să țină calea europeană cu ajutorul, în primul rând, al României, precizând că este un susținător al Maiei Sandu, chiar dacă aceasta nu face parte din familia europeană social-democrată.

„Întreaga Europă și noi, România, mai avem o mare provocare. Este vorba de independența și sustenabilitatea Republicii Moldova. Sunt unul din susținătorii președintei Maia Sandu, chiar dacă nu face parte din familia noastră politică. Este președintele care a reușit să țină drumul european în Republica Moldova. Acest lucru a reușit, în primul rând cu ajutorul României”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului a precizat că sustenabilitatea economică a Republicii Moldova se datorează României, dar și a partenerilor europeni care au înțeles că Republica Moldova se află într-un război hibrid.

”Asta nu însemnă că Republica Moldova nu are nevoie de social-democrație. Asta nu înseamnă că Republica Moldova nu are nevoie de un partid de stânga puternic. Republica Moldova are nevoie de un Partid Social Democrat de stânga puternic”, a arătat Ciolacu.