Fondazione CRT își crește participația în Generali, cea mai mare companie italiană de asigurări

Autor: Alecsandru Ionescu
Publicat: 20-02-2024 16:12

Fundaţia bancară italiană Fondazione CRT şi-a majorat la aproximativ 2% participaţia deţinută la Generali, după ce şi-a vândut toate acţiunile deţinute la Banco BPM, a anunţat marţi preşedintele Fabrizio Palenzona, transmite Reuters.

"Suntem şi rămânem la pragul de 2%". Fondazione CRT a decis să-şi consolideze "deţinerile pe termen lung" în Generali pentru a spori fluxul de dividende către fundaţie, a declarat Palenzona într-un interviu acordat publicaţiei Il Sole 24 Ore, potrivit Agerpres.

Anterior, CRT deţine o participaţie de 1,6% în cea mai mare companie de asigurări din Italia.

Fundaţia bancară italiană a vândut săptămâna trecută o participaţie de 1,8% în Banco BPM, câştigul de capital realizat în urma tranzacţiei fiind estimat de Il Sole 24 Ore la 80 milioane euro.

Palenzona a adăugat că participaţia de 1,9% deţinută la Unicredit SpA "nu este în discuţie", iar fundaţia îl sprijină pe directorul general Andrea Orcel.

Săptămâna trecută, board-ul UniCredit a propus încă un mandat pe trei ani pentru Orcel, care a preluat în 2021 conducerea grupului bancar italian iar de atunci preţul acţiunilor a fost mai mult decât triplu, pe fondul majorării dobânzilor.