Incendiul din Valencia | Blocul era administrat de o româncă / Bilanțul victimelor este în creștere

Autor: Stefan Andrei
Publicat: 23-02-2024 20:51

Bilanţul morţilor în urma incendiului devastator care a distrus un complex de locuinţe cu 14 etaje din Valencia, în estul Spaniei, a crescut la 10, au anunţat autorităţile locale, în timp ce pompierii continuă să caute până la 15 persoane date dispărute, relatează The Guardian.

Administratorul clădirii este o româncă. Este vorba despre Adriana Banu.

Incendiul care a afectat clădirea din cartierul Campanar din Valencia a început la etajul opt, a explicat administratorul proprietății, Adriana Banu.

Incendiul devastator ar fi pornit în apartamentul 86 de la etajul 8, unde, în momentul izbucnirii flăcărilor, nu se afla nimeni.

„Nu știm cum a început pentru că nu avem instalație de gaz, totul funcționează pe curent... da, fațada este dintr-un material numit alucobond, care nu este foarte inflamabil, dar stratul de fibră de sub el este”, a declarat Adriana cu lacrimi în ochi.

În plus, administratorul se teme că incendiul ar putea ajunge la subsolul proprietății: „La subsol avem o parcare subterană pe trei niveluri, cu vehicule electrice; nu știm ce s-ar putea întâmpla dacă focul ajunge în acea zonă”, a mai adăugat Adriana.

Incendiul devastator care a distrus întreaga clădire de pe Avenida del Maestro Rodrigo din Valencia a început joi, imediat după ora 17:00. Vântul puternic care a bătut în oraș în acea zi și materialele de construcție folosite la izolarea clădirii ar fi putut contribui la răspândirea flăcărilor în întregul bloc.