Un fost ministru al educației deschide un site de meditații după cataclismul de la simularea pentru Evaluarea Națională

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 23-02-2024 21:41
Actualizat: 23-02-2024 23:36

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a lansat un site de meditații. Anunțul lui Funeriu vine în ziua în care s-au anunțat rezultatele dezastruoase de la simularea pentru Evaluarea Națională, unde doar 4 din 10 elevi au reușit să obțină o notă de trecere la matematică.

„În această situație de dezastru previzibil la simulare pentru Evaluarea Națională, n-am chef să-mi pierd vremea cu analize sterile, dar pentru că sunt un tip de acțiune am pregătit o intervenție de urgență pentru cei care vor să aibă o alternativă: pregătire „pe ultima sută” pentru Evaluarea Națională, dar și un modul de orientare școlară și în carieră. Găsiți linkurile către aceste soluții - cert, tardive pentru mulți - dar cu siguranță bune. Hai, fete și băieți de a VIII-a, capul sus și la treabă! Părinți: nu vă pierdeți vremea certându-vă copiii pentru rezultatele de la simulare, treceți la acțiune!”, scrie Daniel Funeriu pe Facebook.

Într-o declarație pentru stiripesurse.ro, Daniel Funeriu a explicat și criteriile pe baza cărora au fost selectați profesorii care vor susține meditațiile.

„Obiectivul meu e să dau cât mai multă cunoaştere copiilor români, pentru a fi liderii generației lor. Am selectat dur profesorii noştri, profesorii teach4u.ro, pe patru criterii: 1) cât de bine stăpânesc şi transmit materia, 2) cât de eficient îi învață pe copii o metodă şi le clădesc o structură intelectuală, 3) cât de buni sunt să ofere o experiență emoțională a învățării pozitivă şi 4) cât de buni sunt în a-i învăța pe copii să folosească ce au învățat. Fac toate astea pe banii mei, pentru copiii țării mele”, a precizat fostul ministru.