Copil de 13 ani, obligat să plătească daune de 50.000 de lei din cauza unei petarde care a expoldat în fața unei femei

Autor: Alice Draghici
Publicat: 27-02-2024 00:11

Un copil de 13 ani din Vâlcea a fost obligat de judecători să-i plătească daune de zeci de mii de lei unei femei care a suferit răni în zona feţei din cauza unei petarde.

Potrivit deciziei, băiatul împreună cu mama sa trebuie să-i dea victimei aproape 50.000 de mii de lei.

Procesul a fost deschis la Tribunalul Vâlcea de femeia rănită de petardă.

Astfel, băiatului, care avea 13 ani la data comiterii faptei, și mamei acestuia li s-au cerut daune morale de 50.000 lei și despăgubiri materiale de peste 30.000 lei, după ce o petardă i-a explodat femeii în față.

Incidentul a avut loc pe 27 decembrie 2021, când femeia mergea pe stradă însoțită de câinele său.

La un moment dat, dintr-o curte a ieșit un alt câine. Pentru că animalele s-au încăierat, femeia a intervenit să îi despartă.

Copilul a negat că a aruncat cu petradă

În timp ce era plecată pentru a despărți câinii, ea a fost lovită în față de un obiect despre care crede că a fost o petardă.

Băiatul și mama lui spun că obiectul aruncat înspre femeie pentru a despărți câinii a fost o lanternă.

În urma loviturii primite, femeia a suferit mai multe leziuni la nivelul feței și chiar un traumatism dentar la nivelul mai multor dinți, pentru care a avut nevoie de până la 30 de zile de îngrijiri medicale.

Inițial a fost deschis și un dosar penal, dar acesta a fost clasat, considerând-se că neavând 14 ani, minorul nu răspunde penal, notează antena 3.

Victima a deschis un proces civil, astfel că Tribunalul Vâlcea a decis că în urma incidentului, copilul a avut discernământ şi este bun de plată, dar împreună cu mama sa.

Astfel, instanța l-a obligat pe băiat să achite, în solidar cu mama sa, daune morale de 20.000 lei și daune materiale reprezentând tratamente medicale de 27.000 lei.