Andy Murray speră să participe la Jocurile Olimpice de la Paris, în ciuda discuţiilor despre retragere

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 29-02-2024 11:12

Tenismanul britanic Andy Murray speră să poată concura pentru o a treia medalie olimpică de aur, anul acesta la Paris, în ciuda formei mai slabe pe care o traversează, cu doar câteva luni înainte de a pune capăt prestigioasei sale carierei, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Murray, în vârstă de 36 de ani, singurul jucător din tenisul masculin care a cucerit până acum două titluri olimpice la simplu, nu a obţinut rezultate satisfăcătoare în ultimele luni, iar în prezent se află pe locul 67 în clasamentul ATP.

Până la victoria împotriva lui Alexandre Muller, luna aceasta la Doha, britanicul a înregistrat şase înfrângeri consecutive, iar miercuri a afirmat că probabil nu va mai juca după această vară.

"Sper să pot avea şansa de a juca la încă o ediţie", a declarat Murray miercuri pentru postul de radio BBC, când a fost întrebat dacă va fi prezent la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ţinta imediată a lui Murray va fi să-şi recapete forma pentru Wimbledon, despre care mulţi au sugerat că ar putea fi locul logic pentru el în care să pună capăt carierei sale.

Scoţianul s-a bucurat de o victorie încurajatoare împotriva canadianului Denis Shapovalov, luni la Dubai, dar a pierdut miercuri în faţa francezului Ugo Humbert.

După acest eşec, Murray a spus: ''Probabil că nu voi mai juca după această vară. Sunt întrebat despre asta după fiecare meci pe care îl disput, după fiecare turneu la care particip. M-am plictisit de întrebare, ca să fiu sincer".