Rușii se laudă că au găsit rețeta să distrugă `indestructibilele` tancuri americane Abrams folosite de ucraineni (Video)

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 03-03-2024 20:25

Militarii ruşi au distrus un nou tanc Abrams de producţie SUA pe direcția Avdiivka. După două lovituri lansate de dronele FPV "Upîri", vehiculul blindat a luat foc, a declarat pentru TASS un reprezentant al întreprinderii producătoare a dronei, relatează Rador Radio România.

"Luptătorii tocmai ce au anunţat că drona noastră are acum un tanc Abrams distrus în contul său. Brigada 30 de Infanterie a ajutat la distrugerea şenilelor sale, după care au existat două lovituri ale dronelor "Upîri".

După prima lovitură nu a avut loc un incendiu, însă s-a produs după a doua. A fost folosită muniţie PG-7V" - a declarat sursa agenţiei. Tancul Abrams distrus de drona FPV "Upîri" a devenit astfel al doilea tanc american, care a luat foc în urma loviturii.

Primul tanc a fost distrus pe 26 februarie de către comandantul unui echipaj de drone cu indicativul de apel "Rassvet" folosind o drona "FPV Piranha".

Potrivit afirmaţiilor militarului, tancul a fost distrus complet, iar aproximativ o zi mai târziu un altul a fost lovit de o dronă, însă echipajul Forțelor Armate Ucrainene a reușit să se reorienteze și să fugă. Drona FPV "Upîri" a fost folosită pentru prima dată în zona operațiunii militare speciale în mai 2023.

În procesul folosirii sale în luptă în timpul operaţiunii militare speciale, aceasta s-a dovedit a fi un element pozitiv: a distrus bărci cu trupe de desant pe Nipru, fortificații, blindaje și puncte de sprijin inamice. În prezent, aceasta este folosită în toate direcţiile operațiunii militare speciale.