Celta Vigo nu a mai câştigat pe Bernabeu de 18 ani, înaintea duelui cu Real Madrid de duminică

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 04-03-2024 15:52

Celta Vigo, care duminica viitoare va juca în deplasare cu Real Madrid, pe Santiago Bernabeu, în etapa a 28-a din La Liga, nu a mai câştigat în campionat pe terenul madrilenilor de 18 ani, de când echipa era antrenată de Fernando Vazquez şi s-a impus prin golurile înscrise de brazilianul Nene şi de Jorge Larena, informează EFE, potrivit Agerpres.

De atunci, ambele echipe s-au întâlnit de 11 ori în capitala Spaniei în campionat şi doar într-un meci echipa galiciană a reuşit să înscrie, în cursul sezonului 2019-2020, cu Oscar Garcia Junyent pe banca tehnică.

Atacantul rus Fedor Smolov a adus-o pe Celta în avantaj în min. 7, dar Real Madrid, antrenată de francezul Zinedine Zidane la acea vreme, a revenit la începutul reprizei secunde prin golurile lui Toni Kroos şi Sergio Ramos. Cu cinci minute înainte de final, Celta a egalat prin Santi Mina.

Ultima victorie reuşită de Celta contra lui Real Madrid a fost consemnată în Cupa Spaniei, când galicienii au învins în sezonul 2016-2017 pe Bernabeu (2-1) în partida tur din sferturile de finală, prin golurile lui Jonny şi Iago Aspas.

În retur, echipa antrenată de Eduardo Berizzo a remizat cu Real (2-2) şi s-a calificat în semifinalele competiţiei.