Senat: Cauţiunea a cărei restituire nu a fost solicitată până la radierea societăţii comerciale trece în proprietatea statului

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 04-03-2024 20:25

Senatul a adoptat, luni, o propunere legislativă, prin care se stabileşte că lipsa solicitării de restituire a unei cauţiuni consemnate la organele judiciare determină trecerea în proprietatea statului a bunului respectiv.

"Cauţiunea consemnată la organele judiciare a cărei restituire nu a fost solicitată până la radierea societăţii comerciale se consideră bun abandonat şi trece în proprietatea statului", stipulează propunerea legislativă.

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative iniţiate de deputaţii USR Stelian Ion şi Ion Lazăr, "statul se află în imposibilitatea de a valorifica cauţiunile depuse de societăţile comerciale care au fost ulterior radiate, fapt ce a determinat ca instanţele de judecată să nu aibă posibilitatea de a lichida poziţiile înregistrate în Registrul de valori aferent acestei categorii de cauţiune".

Propunerea legislativă privind completarea art. 3 din Ordonanţa Guvernului nr.14/2007 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.