Ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umerov, şi comandantul forţelor armate au dezbătut cu situaţia de pe front cu Lloyd Austin, șeful Pentagonului

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 05-03-2024 05:23

Ministrul ucrainean al apărării şi comandantul forţelor armate au discutat cu secretarul de stat american despre situaţia de pe front, informează Rador Radio România.

Ministrul ucrainean al apărării a declarat luni că el şi comandantul forţelor armate ucrainene au discutat cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin, despre situaţia din linia întâi a frontului, în războiul de doi ani împotriva Rusiei şi despre furnizarea de arme.

"L-am informat pe secretarul apărării Austin despre situaţia actuală de pe front şi am discutat despre modificări în cele mai importante sectoare", a scris pe Telegram ministrul apărării Rustem Umerov, subliniind că şi comandantul forţelor armate, Oleksandr Sirski, a luat parte la discuţii.

"Colaborăm pentru a răspunde necesităţilor forţelor armate ucrainene şi a mări capabilităţile armatei", a declarat acesta.