Mama elevului violat de colegi rupe tăcerea: Își smulgea părul din cap / VIDEO

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 05-03-2024 10:41
Actualizat: 05-03-2024 12:54

Mama elevului violat de colegi în București rupe tăcerea. Micuțul avea opt ani când a fost violat prima oară. Școala e acuzată că a ignorat reclamația, așa că elevul a fost violat iar, la doi ani distanță, la vârsta de zece ani. Mama elevului spune că sechelele cu care micuțul a rămas sunt majore.


Femeia spune că micuțul ei a ajuns să își smulgă părul din cap și să dea cu pumnii în pereți

Aceasta a și înregistrat audio întâlnirea cu reprezentanții școlii, după prima agresiune. Iată discuția purtată de mama elevului cu reporterul Antena 3.

Jurnalist: Cine minte? Cei de la școală care spun că au informat încă din vara lui 2022 sau inspectoratul a mințit?

Mama: Cei de la școală mint! Aveți înregistrarea în care, la începutul înregistrării, apare cum doamna director spune ce investigații să facă dumneaei.

Jurnalist: În toate aceste zile, de când am publicat noi povestea, vineri, v-a contactat cineva de la școală?

Mama: Nu.

Jurnalist: De la minister?

Mama: Nu!

Jurnalist: De la inspectorat?

Mama: Nu!

Jurnalist: V-a amenințat cineva prin interpuși ?

Mama: Nu, nu, nu.

Jurnalist: Despre părinții primului agresor. Știți din ce familie ar putea proveni? Ce se ocupă părinții?

Mama: Nu știu cu ce. Nu, nu știu cu ce se ocupă. M-am văzut cu tatăl, m-am văzut doar la secție 10 minute și după aia cu mama. Atâta m-am văzut. Ne-am văzut și în biroul doamnei director și-a stabilit și am zis să stea hotărâtă, că altfel îmi iau ordin de protecție pentru ce face dumneaei hărțuire contra mea.

Jurnalist: Adică după ce dvs. ați depus o plângere împotriva fiului?

Mama: Da! Am fost chemate amândouă de doamna Director, care doamna Director mi-a spus că m-am dus prima dată și i-am povestit și m-am dus acasă și am chemat poliția și a spus, după capacitatea clasei a 8-a, mă sună să ne vedem noi părinții, cu doamnele profesoare și cu dumneaei. Când s-a început școala atunci, ne-am văzut doar mamele, în biroul doamnei Director, ea nu a mai recunoscut ceva. Mi-a spus că a acceptat ca cel mic să meargă în continuare la consiliere psihologică la DGSAPC, că îl va muta prin alta școală imediat.

Jurnalist: Deci el era deja luat în evidență?

Mama: Da, da, da.

Jurnalist: Când ați reușit să vă mutați copilul de la școală?

Mama: Păi ianuarie anul acesta. (…). Cum să mă exprim… părinții să vadă cum se comportă copilul și atunci să-și pună un semn de întrebare dacă văd copilul apatic, dacă văd copilul altfel. Copilul este acuma la consilier pentru terapie. Da. Am acte doveditoare în care dna. Director n-a vrut să-i semneze doamnei psiholog hârtie în care să mă duc să fac gratis. Da, facem și cu plată și gratis la DGASPC. Păi la DGASPC suntem la a treia ședință și la cu plată facem de câțiva ani buni, că l-a preluat tot doamna care făcea, dar dumneaei e informată și doctorul din spital că el are niște probleme de sănătate și doctora din spital, toată lumea știe de ce i s-a întâmplat. Eu i-am informat ca să știe ce s-a întâmplat fiecare. Doctorul mi-a dat un raport despre cum s-a comportat el în cabinet. Am fost și la neuropsihiatru, are tratament.

Jurnalist: Are tratament de dinainte să i se întâmple?

Mama: Nu! Nu! După. Scrie data pe hârtie, 6 februarie, am avut la dumneaei, fiindcă copilul plângea noaptea și îşi smulgea părul, începuse să dea cu pumnii în pereți, să plângă din orice.