Geoană invită studenții din Constanța la pizza, după anularea marelui summit al tineretului pe care voia să îl organizeze la București

Autor: Nicoleta Nicolau
Publicat: 06-03-2024 20:17

Studenții de la Universitatea ”Ovidius” din Constanța primesc o invitație la lansarea cărții adjunctului NATO, Mircea Geoană, urmată de o sesiune informală ”la o pizza”, potrivit Info Sud-Est. Coincidență sau nu, inițiativa vine în contextul anulării NATO Youth Summit - eveniment de amploare dedicat tinerilor, planificat de Mircea Geoană la București.

O invitație la lansarea cărții adjunctului NATO, Mircea Geoană, și pentru o întâlnire ulterioară la o pizzerie, circulă printre studenții de la Universitatea ”Ovidius” din Constanța. Mesajul, care părea a fi inițiat de șefii de serie de la Facultatea de Medicină, a fost tratat ca un eveniment privat, fără implicarea instituției universitare sau a conducerii facultății, conform informațiilor obținute de Info Sud-Est.

„Bunăă! Scuze de deranj voiam să te întreb dacă ai dori să participi la lansarea de carte a dl-ului Mircea Geoană secretarul adjunct NATO sambata 16 martie, la ora 11 iar după vom merge impreuna cu dumnealui la o pizzerie. Dacă dorești mai poți aduce din prieteni ar fi super“, este mesajul care circulă pe WhatsApp în rândul studenților din Constanța, dat publicității de Info Sud-Est.

Geoană invită studenții din Constanța la pizza

Mircea Geoană se află într-o evidentă campanie de imagine în România, cu privire la alegerile prezidențiale iminente. Deși nu a declarat ferm intenția de a candida pentru funcția de președinte al României, numărul doi din NATO se comportă public ca un posibil candidat, conform investigațiilor realizate de G4Media.

Într-un recent exemplu, Mircea Geoană intenționa să organizeze un eveniment NATO de amploare la București, cu participarea a aproximativ o mie de tineri, dar acest eveniment nu va mai avea loc, conform surselor oficiale citate de G4Media. Evenimentul urma să fie folosit de actualul secretar general adjunct al NATO ca o rampă de lansare pentru o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale.

Evenimentul în cauză este NATO Youth Summit, o inițiativă prin care organizația nord-atlantică își propune să comunice valorile sale tinerilor, eveniment care a avut loc anul trecut la Bruxelles. Mircea Geoană a folosit resursele Alianței Nord-Atlantice în mod constant pentru a organiza astfel de evenimente cu conotații politice.