Programul Rabla începe din martie. Sumă fabuloasă pentru o mașină electrică. Nu aveţi obligația de a casa o maşină veche

Autor: Alice Draghici
Publicat: 11-03-2024 13:31
Actualizat: 11-03-2024 15:27

Programul Rabla 2024 va debuta pe 19 martie, prima de casare fiind majorată la 120.000 de lei pentru maşinile electrice, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă la Târgovişte, preşedintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Laurenţiu Neculaescu.

În 2024, românii pot primit o sumă consistentă atunci când achiziționează o mașină complet electrică, indiferent dacă au o mașină veche de casat.

„Fac un anunţ în premieră la Târgovişte astăzi, pe data de 19 va demara Programul Rabla, Rabla Clasic şi Rabla Local.

Nu e obligatorie casare unei mașini vechi

Pentru toţi cei care sunteţi interesaţi, mai ales pentru unităţile administrativ-teritoriale, ştiţi că am majorat prima de casare la 120.000 de lei, dacă doriţi să vă achiziţionaţi o maşină pur electrică şi nu aveţi obligativitatea de a casa o maşină veche”, a spus Neculaescu, potrivit Agerpres.

De precizat este faptul că prima de casare cu această valoare este pentru unitățile administrativ-teritoriale (UAT), nu pentru perosane fizice.

Preşedintele AFM a fost prezent la Târgovişte, unde a semnat contracte de finanţare ale mai multor localităţi dâmboviţene beneficiare ale programelor AFM privind staţiile de încărcare electrice şi realizarea de piste de biciclete.