Cafeaua reîncălzită e toxică, în anumite condiții: Puțini știu la ce risc se expun!

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 13-03-2024 02:31
Actualizat: 13-03-2024 08:00

Deși mulți medici spun că dăunează grav inimii, că ar da ulcer sau chiar ne poate îmbolnăvi de cancer, mulți dintre noi ne începem dimineața cu o cafea bună! Cei care au tensiunea mică spun chiar că nu pot trăi fără delicioasa băutură, iar alții o preferă pentru un start relaxant al zilei sau pentru un surplus de energie după o masă copioasă!


Un lucru e cert, cafeua se bea după anumite reguli, iar cea reîncălzită e un pericol pentru sănătate

Românii care obișnuiesc să bea cafea trebuie să știe că aceasta poate deveni toxică în anumite condiții

Apoi, reîncălzirea cafelei poate dăuna sănătății. Dacă cafeaua conține lapte și stă mai mult de 2 ore, începe să se coaguleze și se pot forma bacterii. Și deoarece cuptorul cu microunde, spre deosebire de cuptorul clasic, nu le poate ucide atunci când este încălzit, poate dăuna sănătății. Și, apropo, aceasta nu este doar o problemă cu cafeaua, ci și cu alte alimente. În cel mai rău caz, pot rezulta infecții bacteriene, iar persoanele cu un sistem imunitar slab trebuie să fie deosebit de atente, conform Merkur.de.