Continuă seria deceselor bizare la vârful Lukoil - Încă un manager al celei mai mari companii petroliere din Rusia moare în condiții suspecte

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 13-03-2024 19:47
Actualizat: 13-03-2024 22:12

Decesele unor manageri de top continuă să bântuie cea mai mare companie petrolieră din Rusia, Lukoil. Pe 13 martie, compania a raportat decesul vicepreședintelui Lukoil, Vitali Robertus. Acesta a murit la vârsta de 53 de ani. Compania nu a dezvăluit cauza decesului vicepreședintelui. Robertus a devenit cel de-al patrulea executiv de top al Lukoil care a murit în doi ani, notează Nexta.

Gigantul petrolier rus Lukoil a pierdut încă un director executiv de top în circumstanțe misterioase, deoarece vicepreședintele său a murit "subit" la vârsta de 53 de ani, adăugându-se astfel la o serie de decese ale unor personalități legate de industria gazului și a petrolului din această țară.

Compania a anunțat moartea lui Vitali Robertus într-o scurtă declarație miercuri, exprimându-și "regretul profund" pentru decesul său, dar fără a oferi alte detalii despre modul în care a murit.

Serie de decese bizare

Decesul său vine după o serie de decese bizare în cadrul companiei. Cel mai recent, la sfârșitul lunii octombrie, Vladimir Nekrasov, președintele consiliului de administrație al companiei, a murit în mod neașteptat din cauza a ceea ce compania a declarat că a fost o insuficiență cardiacă acută. Avea 66 de ani și fusese adus în fruntea consiliului de administrație după ce președintele anterior, Ravil Maganov, s-a aruncat de la fereastra unui spital de la etajul șase și a murit în septembrie 2022.

Cu câteva luni mai devreme, în mai 2022, un alt director de top al companiei a murit în circumstanțe ciudate. S-a spus că Alexander Subbotin ar fi murit în urma unui "atac de cord indus de droguri", iar mass-media favorabile Kremlinului au susținut că acesta ar fi ingerat un fel de venin de broască în timp ce se afla în vizită la un șaman.