Bâlbe în PNL privind candidatul la Primăria Capitalei. Sebastian Burduja reacționează după declarațiile lui Rareș Bogdan și Nicolae Ciucă

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 18-03-2024 15:47

Ministrul Energiei Sebastian Burduja, al cărui nume a fost vehiculat de PNL drept candidat la Primăria Generală, a reacționat luni, la Antena 3 CNN, după declarațiile lui Rareș Bogdan și Nicolae Ciucă, care se bat cap în cap. El a spus că va respecta decizia PNL și că nu este interesat să candideze la Primăria Sectorului 1.

„Respect decizia partidului. (...) Această competiție nu trebuie să fie despre o persoană, nici despre persoana mea, nici despre alte persoane. Dacă este să fie despre cineva trebuie să fie despre Nicușor Dan, ce a făcut și ce nu a făcut?”, a spus Sebastian Burduja, la Antena3 CNN.

Sebastian Burduja a mai spus că nu vrea să candideze la Primăria Sectorului 1.

Nicolae Ciucă a confirmat că PSD și PNL vor susține un candidat comun la alegerile pentru Primăria Generală. Este vorba despre medicul Cătălin Cîrstoiu, în spatele căruia se va alinia o echipă formată din cele două partide.

Nicolae Ciucă îl dă pe Burduja candidat la Sector 1

Sebastian Burduja, a cărui nume a fost vehiculat de PNL drept candidat la Primăria Generală va fi desemnat la Sectorul 1. O decizie în acest sens, a spus Nicolae Ciucă va fi luată în interiorul partidului. Aceasta mai ales că și actualul președinte al PNL Sector 1, George Tuță își dorește candidatura.

Nicolae Ciucă a declarat că o decizie finală va fi luată după discuții cu cei doi pretendenți, după analiza sondajelor de opinie.

Rareș Bogdan: Sebastian Burduja este opțiunea PNL pentru Primăria Generală

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, susține că partidul său nu îl vrea pe Cătălin Cîrstoiu, managerul spitalului Universitar, candidat la Primăria Capitalei. Cîrstoiu este varianta asumată de PSD, a declarat Rareș Bogdan.

„Eu nu pot să-i anulez șansele lui Sebastian Burduja, din punctul meu de vedere el este opțiunea PNL. Sigur că are probleme că e tânăr, dar eu cred că poate crește în trei luni, poate fi o opțiune de luat în considerare, dacă se face o campanie inteligentă și dacă se vine cu soluții. Asta e opțiunea PNL. În rest, suntem foarte deschiși", a afirmat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a mai afirmat că „noi nu-l știm pe doctorul Cătălin Cîrstoiu, nu l-am testat”, afirmând că medicul ortoped ar fi varianta asumată de PSD.