Polițist sfâșiat chiar în curtea Poliției de un câine periculos. Este în stare gravă la spital

Autor: Nicoleta Nicolau
Publicat: 19-03-2024 16:13

Un polițist de la Postul de Poliție Banca din Bârlad a fost grav rănit și transportat de urgență la spitalul local după ce a fost atacat de un câine de rasă ciobănesc caucazian în timp ce se afla în serviciu. Incidentul s-a petrecut în curtea postului de poliție, când câinele s-a năpustit asupra polițistului, mușcându-l de mai multe ori, inclusiv de mâini, coapse și gât.

Polițistul, în vârstă de doar 25 de ani și originar din Bârlad, și-a început ziua ca oricare alta, neștiind că va fi pus în pericol în timpul serviciului său. În timp ce se afla în curtea postului de poliție, el a fost brusc atacat de un câine de mari dimensiuni, care s-a dovedit a fi de rasă ciobănesc caucazian. Această rasă este cunoscută pentru dimensiunile sale impresionante, putând ajunge până la 100 de kilograme și având o înălțime de aproximativ 80 de centimetri la maturitate. În fața forței și agresivității câinelui, polițistul nu a avut nicio șansă, fiind doborât la pământ și mușcat în mai multe locuri, inclusiv de mâini, coapse și gât, potrivit Vremea Nouă.

Cu toate acestea, polițistul a avut norocul să fie observat de un coleg care a intervenit rapid pentru a-i salva viața. Colegul său a reușit să sperie câinele, alungându-l și astfel oprind atacul. Cu toate acestea, rănile polițistului erau grave, iar situația a devenit urgentă. Colegul său a reușit să-l transporte pe polițistul rănit la spitalul din Bârlad, unde medicii au preluat imediat cazul pentru a-i acorda îngrijiri medicale de urgență.

Polițistul, sfârtecat de câinele fratelui unui afacerist controversat

 

La spital, diagnosticul a arătat că polițistul avea răni multiple provocate de mușcăturile câinelui, inclusiv la nivelul gâtului, coapsei stângi și brațului drept. Rănile erau grave, necesitând intervenții chirurgicale imediate pentru a-i salva viața și pentru a-i restabili funcțiile normale ale corpului. Medicii au făcut tot posibilul să îl stabilizeze pe pacient și să îi ofere îngrijirea necesară pentru a facilita procesul de recuperare.

Până la urmă, polițistul a fost internat în Compartimentul de Chirurgie plastică al Spitalului Municipal "Elena Beldiman" din Bârlad, unde a fost supus mai multor intervenții chirurgicale pentru a-și trata rănile grave. Procesul de recuperare a fost unul îndelungat și dificil, dar cu ajutorul echipei medicale și a sprijinului său de la familie și colegi, polițistul a reușit să-și revină în cele din urmă.

În ceea ce privește proprietarul câinelui, acesta a fost identificat ca fiind fratele omului de afaceri Fănel Bogos, iar câinele se afla în curtea unei societăți comerciale aparținând acestuia. În urma incidentului, proprietarul câinelui a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea reglementărilor privind deținerea și supravegherea câinilor agresivi, iar împotriva sa a fost întocmit și un dosar penal pentru neglijența care a dus la atacul câinelui asupra polițistului.