Peste 200 de copii de la şcoli din Barcelona au participat la un eveniment în memoria lui Johan Cruyff

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 20-03-2024 14:35

Peste 200 de copii de la diferite şcoli din Barcelona au jucat fotbal, miercuri, în cadrul unui eveniment omagial prilejuit de marcarea a opt ani de la moartea legendarului Johan Cruyff, organizat de Fundaţia Johan Cruyff şi Fundaţia clubului FC Barcelona, informează EFE, potrivit Agerpres.

Iniţiativa, intitulată "Ieşiţi şi bucuraţi-vă", amintind de o celebră frază a olandezului, a fost realizată la Şcoala La Sagrera din Barcelona, în prezenţa preşedinţilor ambelor fundaţii, Marta Segu (FC Barcelona) şi Pati Roura (Johan Cruyff), precum şi a preşedintelui clubului FC Barcelona, Joan Laporta.

Evenimentul, la care a participat şi soţia lui Cruyff, Danny Coster, a evidenţiat moştenirea lăsată de fostul mare jucător şi antrenor al Barcei, dar a subliniat şi colaborarea dintre cele două fundaţii începând din 2004.

"Astăzi suntem aici pentru moştenirea socială a lui Cruyff, pentru ca toţi copiii din lume să se bucure de fotbal", a declarat Pati Roura, preşedinta Fundaţiei Cruyff, din care fac parte peste 4.000 de copii din Catalonia.

Preşedintele Barcelonei a afirmat că Johan Cruyff "a dat multe lecţii de viaţă, cum ar fi disponibilitatea faţă de oamenii care sunt în nevoie şi utilizarea sportului ca instrument de solidaritate".