Meciul dintre Coreea de Nord şi Japonia se va disputa pe teren neutru- Anunţul nord-coreenilor, venit cu doar câteva zile înainte de confruntare

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 22-03-2024 11:02


Meciul dintre Coreea de Nord şi Japonia, din preliminariile Cupei Mondiale din 2026, se va disputa pe teren neutru şi nu la Phenian, informează AFP, potrivit news.ro

Coreea de Nord a informat joi Japonia că nu va putea organiza meciul, fără a oferi un motiv. Acest lucru s-a întâmplat cu doar câteva zile înainte de meci. Confederaţia Asiatică de Fotbal (AFC) a decis, prin urmare, să mute confruntarea pe teren neutru.

"În principiu, depinde de echipa gazdă să stabilească terenul neutru, în caz contrar va fi de competenţa AFC să facă acest lucru", a declarat secretarul general Windsor John. El a confirmat, de asemenea, că meciul va avea loc aşa cum era programat, marţi, fără a preciza motivele relocării.

Agenţia japoneză de presă Kyodo a relatat joi că Phenianul nu a dorit să găzduiască meciul din cauza răspândirii unei infecţii bacteriene în Japonia.