Moscova este gata să discute cu Occidentul. Lavrov anunță condițiile: 'Sincer, fără înșelăciuni, cu o garanție și pe baza realităților create'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 25-03-2024 00:01

Moscova este gata să discute cu Occidentul, dar sincer, fără înșelăciuni și cu garanția luării depline în calcul a intereselor legitime ale Federației Ruse, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat directorului general TASS, Andrei Kondraşov, pentru filmul documentar "Belgrad" transmis pe postul de televiziune "Rossia-1", scrie Rador Radio România.

Şeful diplomaţiei ruse a subliniat că concluzia făcută de președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un interviu recent, conform căreia Federația Rusă a încetat deja să mai aibă încredere în Occident este una îndelung-răbdătoare.

"Și nu mai puțin important. În ciuda tuturor, suntem încă pregătiți să discutăm, dar sincer, fără înșelăciuni, cu o garanție și pe baza realităților create și cu luarea deplină în calcul a intereselor noastre legitime pe care le-am formulat" - a adăugat ministrul rus de externe.

Anterior, Serghei Lavrov a subliniat că între Rusia și țările occidentale nu vor mai exista relații în formatul anterior, iar Moscova nu va permite să fie minţită la semnarea documentelor internaționale