Sondaj - Ce partide ar accede în Parlamentul Moldovei dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 29-03-2024 08:04

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în Parlament ar accede patru partide, PAS și trei partide de stânga. Niciunul nu ar obține însă o majoritate parlamentară, arată datele ultimului sondaj realizat de iData în perioada 18-24 martie, relatează stiripesurse.md

Din cei deciși, 36,3% din respondeți ar vota pentru PAS, 20,0% - pentru PSRM,  18,8% pentru PP Șansă și 7,6% pentru PCRM.

Doar aceste patru formațiuni ar depăși pragul de 5% pentru a intra în Parlament.

Cu toate acestea, merită de menționat că Partidul Nostru se afla la o foarte mică distanță de pragul electoral, 4,7% din cei deciși declarând intenția de vot pentru acest partid. Potrivit sondajului, fără a ține cont de voturile diasporei și a celor din regiunea transnistreană, mandatele în parlament ar fi repartizate astfel: PAS - 45 de locuri, PSRM ar obține 27 de locuri și PP Șansă - 23 de locuri, iar PCRM 9 locuri.

Sondajul a cuprins un eșantion de 1131 de respondenți și are o marjă de eroare de ± 2.85%, iar numărul localităților incluse în eșantion este de 322 din toate raioanele, municipiile Chișinău, Bălți și UTA Găgăuzia..