Consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă are o coastă fisurată în urma unui accident

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 03-04-2024 20:04

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, şi-a amânat planurile de a se deplasa în Arabia Saudită în această săptămână, deoarece se recuperează după ce, în urma unui accident minor, s-a ales cu o coastă fisurată, a anunţat miercuri Casa Albă, relatează Reuters, informează News.ro.

Sullivan urma să poarte discuţii cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, în contextul în care Statele Unite fac presiuni pentru a progresa în direcţia normalizării relaţiilor dintre Israel şi Arabia Saudită.

Accidentul suferit "i-a afectat capacitatea de a călători", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby. "A fost un accident minor. Nu a fost cauzat de nimeni. Nu a fost rezultatul unui act nefast", a precizat Kirby.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că Sullivan aşteaptă cu nerăbdare să-şi reprogrameze vizita, dar nu a oferit o dată.

Discuţiile privind normalizarea relaţiilor fuseseră îngheţate imediat după atacul din 7 octombrie al luptătorilor palestinieni Hamas asupra sudului Israelului şi după atacul ulterior al Israelului asupra Fâşiei Gazei guvernate de Hamas, dar negocierile au fost reluate în ultimele luni.

Ca parte a unui acord de normalizare, Arabia Saudită doreşte să încheie un pact de apărare reciprocă cu Washingtonul şi să obţină sprijinul SUA pentru programul său nuclear civil,