Victimă a insultelor rasiste, Cheikh Sarr a fost suspendat două meciuri din cauza unei altercaţii cu un suporter

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 03-04-2024 21:33


Portarul senegalez al echipei Rayo Majadahonda, Cheikh Sarr, victimă a unor insulte rasiste sâmbătă, a fost suspendat două meciuri de către Federaţia Spaniolă de Fotbal în urma altercaţiei cu un suporter. Echipa sa a ieşit de pe teren în semn de protest şi a pierdut meciul la masa verde, relatează L'Equipe, potrivit news.ro

Jucătorul în vârstă de 23 de ani a fost eliminat în timpul meciului cu Sestao River pentru că a sărit către sectorul în care se afla suporterul respectiv. Coechipierii săi au ales să se întoarcă la vestiare pentru a-l susţine, clubul denunţând ulterior "insulte rasiste inacceptabile".

Echipa Sestao a fost sancţionată cu două meciuri cu porţile închise şi o amendă de 6.000 de euro, dar s-a impus cu 3-0 la masa verde, după ce jucătorii de la Rayo Majadahonda nu au continuat să evolueze, a decis RFEF.

În decizia sa, Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) a recunoscut că Cheikh Sarr s-a simţit "grav jignit", dar a considerat că acesta nu ar fi trebuit să reacţioneze în acest fel, ci ar fi trebuit "să folosească mijloacele de reparaţie disponibile". De asemenea, a remarcat că scandările rasiste din partea unei părţi a publicului din Sestao au început mai devreme în timpul meciului şi că jucătorul senegalez ar fi trebuit să le raporteze atunci.