Rușii mizează pe destrămarea NATO după înfrângerea Ucrainei

Autor: George Traicu
Publicat: 04-04-2024 19:06
Actualizat: 04-04-2024 20:16

Un politician rus a făcut o serie de declaraţii despre viitorul Alianței Nord-Atlantice, în contextul unei înfrângeri suferite de Ucraina în război. Dmitri Rogozin, membru al Comitetului pentru apărare şi securitate din cadrul Consiliului Federației, a prezis destrămarea NATO, notează Rosbalt, potrivit Rador Radio România.

Fostul director al Roskosmos a susţinut că Alianța Nord-Atlantică, care sprijină Ucraina, este condamnată la moarte. Rogozin, într-un interviu acordat NEWS.ru, și-a exprimat convingerea că NATO ”va muri”, după înfrângerea Ucrainei. Politicianul a declarat că NATO ”se alimentează cu țări și popoare aflate pe moarte, care au un instinct de supraviețuire limitat”. NATO, ”mizând pe politica anti-Rusia și-a semnat propria condamnare la moarte”, a conchis Rogozin.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a remarcat că furnizarea în Ucraina a armelor și tehnicii militare de către Alianța Nord-Atlantică ar trebui să fie obligatorie.

La rândul său, Ministerul rus de Externe a declarat că NATO își intensifică activitatea în Europa și se pregătește pentru un conflict cu Federația Rusă.