Scandalurile se țin lanț la Ajax Amsterdam: Președintele a omis să declare autorităților acțiunile pe care le deține la club

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 05-04-2024 22:57

Preşedintele lui Ajax Amsterdam a omis să declare autorităţilor competente acţiunile pe care le deţine la club, a anunţat vineri presa locală, acesta fiind ultimul dintr-o serie de scandaluri care au lovit gigantul fotbalului olandez, scrie AFP.

Michael van Praag nu a declarat corect portofoliul său de aproximativ 100 de acţiuni de la Ajax la AFM, autoritatea de reglementare a pieţelor financiare, la patru luni după numirea sa, potrivit radioteleviziunii NOS.

"Aceasta este o omisiune administrativă a unui fapt care era perfect cunoscut de piaţă. De îndată ce ne-am dat seama, totul a fost rezolvat imediat", a explicat Ajax pentru NOS.

Contactată de AFP, gruparea din Amsterdam nu a reacţionat deocamdată.

Acest ultim scandal este o nouă lovitură grea pentru clubul de patru ori campion al Europei, care are un sezon îngrozitor atât pe teren, cât şi în afara lui.

Marţi, Ajax Amsterdam a anunţat suspendarea, cu efect imediat, a directorului său executiv Alex Kroes, suspectat de tranzacţionarea ilegală a acţiunilor clubului. Consiliul de supraveghere al lui Ajax a indicat că Alex Kroes a cumpărat peste 17.000 de acţiuni ale ''lăncierilor'' cu o săptămână înainte ca instalarea lui să fie anunţată, pe 2 august 2023.

Van Praag l-a criticat dur pe Kroes, declarând că acesta a fost "incredibil de naiv" şi că Ajax "nu este un loc de joacă".

Comentarii care au stârnit indignarea asociaţiei suporterilor clubului, frustraţi de această situaţie.

Pe teren, Ajax a avut cel mai slab început de sezon din istoria sa, fiind la un moment dat pe ultima poziţie a clasamentului. Echipa la care au jucat Johan Cruyff, Marco van Basten şi Dennis Bergkamp şi-a mai revenit şi este acum pe locul în Eredivisie, la distanţă foarte mare, 30 de puncte, de liderul PSV Eindhoven.