Un producător de încălțăminte retrage mai mulți pantofi care i-au ofensat pe credincioși în Malaezia

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 08-04-2024 11:36
Actualizat: 08-04-2024 11:37

Un producător de încălțăminte din Malaysia a prezentat scuze publice și a retras de la comercializare mai mulți pantofi care i-au deranjat pe credincioși. Este vorba despre pantofi cu toc înalt pe care este inscripționat un logo. Unii consideră că acesta seamănă cu cuvântul arab Dumnezeu, potrivit mediafax.

Vern’s Holdings, o companie din Malaezia, a fost acuzată de unii musulmani că inscripția de pe pantofi seamănă cu scrierea arabă pentru cuvântul Dumnezeu, potrivit AP. În replică, firma a spus că logo-ul imprimat pe tălpile unor pantofi imită forma unui toc.

Totuși, reprezentanții companiei au recunoscut că unele deficiențe ale desenului ar putea duce la interpretarea greșită a siglei. De aceea compania a decis să oprească vânzările de pantofi și îi va despăgubi pe cumpărători.

„Nu avem absolut nicio intenție de a crea un logo care să slăbească sau să insulte vreo religie sau credință .Conducerea ar dori să-și ceară scuze cu umilință și să ceară iertare. Sperăm în compasiune ca să putem remedia această greșeală”, a transmis Vern’s pe rețelele de socializare.

Luna trecută, în Malaysia a avut loc un incident asemănător. Acela a fost provocat de șosetele imprimate cu cuvântul „Allah” expuse pe rafturile unui mare lanț de magazine din țară. Unele magazine au fost atacate de musulmani, iar compania a fost acuzată că îi ofensează pe credincioși deoarece mulți consideră că este jignitoare asocierea cuvântului Allah cu picioarele.